NY UTBILDNING – “Grundläggande Träningskunskap

Äntligen har vi tagit fram utbildningen som många av er önskat och väntat på. En utbildning som ska öka kunskapen och tryggheten för gruppträningsinspiratörerna i deras arbete. En värdefull utbildning som ger Inspiratörerna helt nya förutsättningar till att möta era medlemmar med rätt coachning och nivåanpassning samt öka förståelse kring varför och syftet med övningar, rörelser och teknik etc.
Utbildningen är till stor del teoretisk med viss praktisk övning och helt i linje med FortGjort´s filosofi. Inga latinska ord på skelettdelar, komplexa djupdykningar i träningslära eller avancerade superset och dropset.
Lätt begripligt, användbart och inspirerande är vårt motto!

För vem?
“Grundläggande Träningskunskap” är för dig som är eller ska börja arbeta som gruppträningsinspiratör. Om du ska instruera i FortGjorts Styrka- & Muskelaktiviteter, Multräning, Pulsträning, Bål & Balans eller vårt nya koncept Senior, ser vi helst att du har genomgått denna utbildning.
Genom denna utbildning kommer du som Inspiratör få värdefull, viktig och användbar kunskap i din roll.
För att du ska kunna känna dig säker och ge dina deltagare en träningsupplevelse som är individanpassad, trygg, användarvänlig och lustfylld, förutsätter det att du har viss träningskunskap.

Innehåll
När du arbetar möter du människor som är som bekant olika, vilket ställer krav på att du kan vara både kreativ och lösningsorienterad. De människor du ska instruera har olika förutsättningar både fysiskt och psykiskt men även varierade ambitionsnivå och självförtroende, samt skiftande motivation. För att coacha och hjälpa så stor del av dina kunder, behöver du besitta en stor bank av modifieringar och nivåanpassningar etc som du får genom kunskap om hur kroppens muskler arbetar och fungerar samt träningslära.

Under “Grundläggande Träningskunskap” får du som sagt en ökad förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion – “vad händer när jag gör så här eller så här, men inte så där?”
Du kommer få helt nya redskap till att guida och instruera dina deltagare på ett motiverande och inspirerande sätt. Du kommer även att lära dig att välja rörelser och alternativa övningar efter syftet och målsättningen med träningen.

– Grundläggande anatomi med fokus på kroppens
rörelseapparat
– Träningsmetoder för till exempel uthållighet, styrka,
kondition och rörlighet
– Målgruppsanpassad träning (såsom senior och gravida)
– Förmåga att kunna alternativa övningar samt modifiera
övningar
– Vanligt förekommande skador och problem hos kunder
– Pedagogik

Kontakta oss idag för mer info eller bokning.